90 de banci din UE vor fi supuse testelor de stres

Data publicarii: 11-04-2011 | Finante-Banci


Autoritatea europeana de reglementare a sectorului bancar a anuntat ca la testele de stres efectuate in acest an vor participa 90 de banci, reprezentand 65% din activele bancare din Uniunea Europeana (UE), fata de 91 de institutii de credit in 2010, transmite AFP.

Testele, care evalueaza capacitatea bancilor de a rezista la socuri economice, au ca scop consolidarea increderii investitorilor, in conditiile in care sistemul financiar din zona euro trece printr-o noua perioada de turbulente. Activele bancilor evaluate anul acesta au o pondere de cel putin 50% in totalul activelor bancare din fiecare stat comunitar.

Pe lista Autoritatii Bancare Europene se regasesc Erste Bank Group, Raiffeisen Bank International, Oesterreichische Volksbank (Austria), Marfin Popular Bank, Bank of Cyprus (Cipru), Societe Generale (Franta), Deutsche Bank (Germania), EFG Eurobank, National Bank of Greece, Alpha Bank, Piraeus Bank (Grecia), OTP Bank (Ungaria), Unicredit, Intesa Sanpaolo (Italia), ING (Olanda), Banco Comercial Portugues (Portugalia), Santander (Spania), HSBC si Lloyds (Marea Britanie).

Integral in Money.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: