Cat mai valoreaza casa ta. HARTA PRETURILOR apartamentelor in marile orase

Data publicarii: 11-04-2011 | Finante-Banci



Pe o piata imobiliara in care asteptarile de scadere a preturilor sunt omniprezente, chiar si specialistii vorbesc de o continuare a deprecierii valorii imobilelor. "Fiecare cartier are zonele sale bune si altele considerate mai slabe din punct de vedere imobiliar. In conditiile unei cereri relativ mici, proprietatile cu o locatie neatractiva sau care ofera un confort redus vor cunoste noi scaderi usoare de pret de-a lungul lui 2011", a declarat pentru gandul Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

Ea precizeaza ca apartamentele de calitate vor beneficia de o stabilitate a preturilor cerute de proprietari. "Nu cred insa ca poate fi vorba de cresteri pe niciun segment al pietei rezidentiale anul acesta", in conditiile in care piata este in continuare dominata de cumparator, iar marjele de negociere ajung chiar si la 25%, afirma Cleciu.

O imagine a evolutiei de ansamblu a pietei rezidentiale romanesti o ofera si indicatorul de pret realizat de portalul imobiliare.ro. Potrivit acestuia, pretul mediu al unui metru patrat util de apartament din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Ploiesti, Brasov, Cluj-Napoca si Constanta era, la nivelul lunii martie, de 1.043 de euro. Trendul este unul descendent fata de perioada similara a lui 2010, cand valoarea acestui indice era cu aproape 14% mai mare.

"Preturile au evoluat timid dar diferit in cele sapte orase pe care le analizam, cel mai mare procent de scadere fiind inregistrat la Ploiesti", spune Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro

Integral in Gandul

Sursa Foto: Gandul.info