Raiffeisen Leasing a revandut anul trecut 484 de bunuri, 75% dintre acestea in strainatate

Data publicarii: 12-04-2011 | Finante-Banci



Raiffeisen Leasing a revandut anul trecut 484 de bunuri din cele 579 aflate in stoc, 75% dintre acestea fiind comercializate in strainatate, a declarat luni directorul general al companiei, Felix Daniliuc.

"75% dintre bunurile revandute au mers in strainatate, in tari precum Olanda si Polonia", a mentionat Daniliuc.

Acesta a explicat ca firma pe care o conduce a promovat oferta de bunuri rulate la nivel international cu ajutorul platformei web a grupului Raiffeisen, care centralizeaza toate obiectele de leasing recuperate de subsidiarele Raiffeisen-Leasing International.

"In 2010, activitatea de recuperare si revanzare a activelor a inregistrat o scadere. Raiffeisen Leasing a continuat strategia de curatare si stabilizare a portofoliului, concentrandu-se pe reducerea stocului de bunuri reposedate, care la sfarsitul anului era de 95 de active", a mai spus Daniliuc.

Potrivit acestuia, companiile s-au orientat in ultima perioada catre finantarea activelor necesare desfasurarii activitatii, in detrimentul achizitiei de autoturisme pentru uz personal.

"Daca pana in 2009 predomina interesul pentru achizitia de masini de uz personal si doua-trei camioane pentru business, acum tendinta este pentru achizitia de active care influenteaza activitatea companiei. Acolo unde am finantat autoturisme au fost flote mici pentru activitatea de distributie a companiei, nu pentru uzul propriu. Aceasta tendinta a devenit predominanta in primele trei luni ale acestui an", a mai spus Daniliuc.

Raiffeisen Leasing IFN SA a finantat anul trecut bunuri in valoare de 53 milioane euro, in crestere de cinci ori fata de 2009. 

NewsIn