Romaqua Group Borsec estimeaza pentru acest an afaceri mai mari cu 12%, de 160 milioane euro

Data publicarii: 12-04-2011 | Afaceri



Compania Romaqua Group Borsec, controlata de omul de afaceri Octavian Cretu, estimeaza pentru acest an afaceri in crestere cu peste 12%, de 160 milioane euro, fata de cifra de afaceri de anul trecut, de 142,5 milioane euro, a declarat vicepresedintele companiei, Nicolae Palfi.

De asemenea, volumul de vanzari de apa minerala Borsec s-a ridicat anul trecut la 335 milioane litri.

In ceea ce priveste investitiile planificate de companie pentru acest an, acestea se ridica la circa 20 milioane euro.

"Investitiile vor fi concentrate mai ales in a doua parte a anului si vor viza brandul Borsec, dar vom investi si in dublarea capacitatii la fabrica de bere din Lancram (care in prezent este de 1,5 milioane hectolitri), precum si in diminuarea consumului energetic si in partea de logistica (vom construi inca 250.000 mp de depozite)", a spus directorul general al Romaqua Group, Radu Lazaroiu.

De asemenea, reprezentantii companiei au anuntat ca vor sa construiasca pe viitor fabrici de ape minerale, sau bere si sucuri.

Borsec are o cota de 26% pe piata de ape imbuteliate, fiind lider de piata din 2005.

"Daca in 1806 se imbuteliau trei milioane litri de apa minerala Borsec, in 2010 am ajuns sa imbuteliem 335 milioane litri", a declarat directorul general al Romaqua Group Borsec.

Imbutelierea industriala a apei minerale naturale Borsec a inceput in anul 1806, astfel ca Borsec aniverseaza in acest an 205 ani de traditie. In cei 205 ani de existenta, la Borsec s-au imbuteliat aproximativ 34 de miliarde de litri de apa.

Romaqua Group Borsec este o companie cu capital integral romanesc privat fondata in anul 1999. Totalul investitii realizate de companie pana in prezent se ridica la 190 milioane euro, constand in tehnologii si echipamente de varf. Romaqua Group Borsec are in portofoliu 11 marci: apele minerale naturale Borsec, apa minerala naturala Stanceni, apa minerala naturala Aquatique, bauturile racoritoare Giusto, Quick Cola, Lamaita si Cico, cafeaua naturala Metropolitan Caffe, bautura energizanta Giusto Elektrik, precum si berile Albacher si Dorfer.

Grupul are in prezent 2.022 angajati, zece sucursale si puncte de lucru si un parc auto de 515 masini si utilaje. Daca in 1806 apele Borsec erau exportate doar in Austria si Ungaria, in prezent ele se comercializeaza in peste 17 tari (Ungaria fiind tara cu cel mai mare volum), exporturile reprezentand 2% din volumele comercializate. 

NewsIn