Bancile britanice vor fi obligate sa-si separe partea de retail de segmentul de investitii

Data publicarii: 12-04-2011 | International



Bancile britanice trebuie sa-si separe activitatile de retail si cele de investitii, potrivit unui raport al unei comisii independente, insarcinata cu analizarea pietei bancare din Marea Britanie. 

In urma analizei, inceputa in urma cu un an, comisia recomanda si majorari de capital, in timp ce banca Lloyds Banking Group, salvata de stat de la faliment, ar trebui sa-si vanda mai multe active, relateaza AFP. 

"Comisia ia in considerare mai multe forme de protejare a segmentului retail, astfel incat aceste operatiuni sa fie desfasurate separata, de o alta subsidiara a unui grup mai mare", se arata in raport. 

Totusi, bancile vor avea posibilitatea transferului de capital intre operatiunile de retail si alte tipuri de activitati bancare. 

Analistii se asteptau la o schimbare majora in sistemul bancar britanic, in urma publicarii acestui raport. De altfel, se vorbea chiar de impartirea bancilor prea mari in banci separate, mai mici. 

S-a preferat, insa, varianta izolarii activitatii de retail, astfel incat pierderile provocate de segmentul de investitii sa nu puna in pericol clientii retail. 

Integral in Ziare.com