Cum poate statul sa sa faca rost de 3,5 miliarde de euro

Data publicarii: 13-04-2011 | Economie



Listarea Hidroelectrica si a Nuclearelectrica poate aduce statului 3,5 miliarde de euro, sustine Greg Konieczny, managerul FP. In loc sa dezvolte companiile profitabile, statul subventioneaza masiv societati cu pierderi si datorii, care nu mai au nicio sansa pe piata, spun analistii.

Statul roman poate castiga 3,5 miliarde de euro din listarea la bursa a unor pachete minoritare de actiuni ale Hidroelectrica si ale Nuclearelectrica, sustine Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, actionar minoritar la cei doi producatori de energie. "Fara a pierde controlul companiilor, statul poate castiga 2,2 miliarde de euro din listarea la bursa a Hidroelectrica si alte 1,3 miliarde in cazul Nuclearelectrica.

Acesti bani pot fi folositi in investitii sau in achizitii in Romania sau in afara tarii", a spus Konieczny, in cadrul unui seminar organizat de Mediafax pe tema viitorului companiilor de stat. El a amintit ca profitul Petrom a urcat vertiginos chiar dupa primul an de la privatizare. "Deci nu este nevoie de mult timp pentru a face asta. La fel se poate face si cu Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Aceste companii au potential mare de a genera cash-flow. Cheia este un management profesionist si o oferta publica initiala, pentru listarea la bursa", a aratat el.

Integral in Adevarul