Stefanel renunta la magazinul de pe Calea Victoriei, primul simbol al capitalismului de dupa '90

Data publicarii: 13-04-2011 | Lifestyle



Stefanel, primul magazin de fashion deschis in Romania dupa Revolutie, se va muta in mai de pe Calea Victoriei. Se incheie astfel o epoca in retailul de imbracaminte. 

Stefanel, primul brand strain care a pariat pe Romania la inceputul anilor '90, va inchide in luna mai a acestui an magazinul de pe Calea Victoriei, inaugurat in 1991 in urma unui contract de inchiriere pe 20 de ani semnat cu firma Universal, controlata indirect in prezent de oamenii de afaceri Puiu Popoviciu si Radu Dimofte.

In momentul intrarii pe piata locala a brandului Stefanel, niciun alt brand de moda strain nu isi facuse curaj sa se uite macar catre Romania. A fost nevoie de 15-20 de ani pentru ca nume precum Zara sau H&M sa intre pe piata locala. Ultimul intrat, brandul suedez H&M, venit la distanta de doua decenii fata de Stefanel, marcheaza inceputul unei noi ere. Daca in '91 Stefanel devenea simbolul capitalismului romanesc, in 2011 H&M marcheaza inceputul erei hainelor ieftine, a volumelor mari de vanzari si a suprematiei mallurilor.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: