Volksbank AG ar putea vinde participatia detinuta la Volksbank International AG in urmatoarele luni

Data publicarii: 14-04-2011 | Finante-Banci



Grupul Volksbank AG ar putea vinde participatia detinuta la Volksbank International AG si VB Leasing International Holding GmbH in urmatoarele luni, procesul fiind demarat in 2010, iar pana acum mai multi potentiali cumparatori si-au aratat interesul, sustin reprezentantii bancii austriece.

"Grupul Volksbank AG a anuntat la 7 decembrie 2010 ca va evalua posibila vanzare a participatiilor sale in Volksbank International AG si VB Leasing International Holding GmbH si ca procesul respectiv va fi initiat. Etapele corespunzatoare care vor avea loc in cursul urmatoarelor cateva luni, ar putea duce la vanzarea acestor detineri", a declarat purtatorul de cuvant al bancii, Walter Groblinger.

De asemenea, el a precizat ca pana in prezent, un numar de potentiali cumparatori si-au aratat interesul, ceea ce dovedeste ca pozitionarea si structura celor doua filiale sunt privite favorabil de catre piata.

"VBAG Group va evalua cu atentie fiecare propunere pentru a se asigura ca va fi obtine un rezultat optim. Va rugam sa tineti cont de faptul ca pentru moment nu putem sa va oferim informatii detaliate cu privire la partile interesate", a mai declarat Walter Groblinger.

Precizarile bancii austriece vin dupa in ce presa internationala au aparut informatii potrivit carora banca ruseasca Sberbank ar fi intersata de preluarea afacerilor Volksbank International AG din Europa Centrala si de Est. 

Presedintele Volksbank Romania, Johann Lurf, a declarat la inceputul acestei luni ca in acest moment nu exista o oferta concreta pentru vanzarea bancii, ci doar parti interesate cu care se discuta si ca este posibil sa nu existe nicio tranzactie.

"Dupa cum ati vazut, aceste zvonuri au aparut in presa austriaca, pentru ca ele afecteaza centrala noastra. Procesul a inceput de acolo. Ce pot sa va spun este ca nu exista o oferta concreta, exista parti interesate, se discuta, dar nu exista niciun pret concret. S-ar putea ca asta sa insemne sa nu existe nicio tranzactie", a spus Johann Lurf.

La inceputul lunii februarie au aparut in presa informatii potrivit carora banca rusa Sberbank ar putea prelua banca austriaca Volksbank. 

NewsIn