Top castiguri din dividendele care mai pot fi incasate pe actiunile de la Bursa

Data publicarii: 14-04-2011 | Finante-Banci



Cele mai recente preturi ale actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ofera inca randamente bune ale dividendelor pe care conducerile companiilor respective le promit.

Sezonul dividendelor se apropie de apogeu. Pana la 28 aprilie mai pot fi cumparate actiunile la BRD si la Electromagnetica "cu dividend" (care dau dreptul la dividend), pana la 4 mai  la Fondul Proprietatea si pana la 11 mai la societatile de investitii financiare (SIF).

"Randamentele dividendelor anuntate in convocatoarele de AGA sunt inca destul de bune, desi, intre timp, la unele actiuni cotatiile au crescut tocmai din cauza atractivitatii dividendelor" a declarat Nicolae Ghergus, directorul general al firmei de brokeraj Confident Invest, pentru MONEY.ro.

Randamentul dividendului este raportul dintre valoarea neta unitara a dividendului aferent unei anumite actiuni si pretul de achizitie ale actiunii respective. Altfel spus, prin randamentul dividendului investitorul poate afla cat ii da inapoi compania din pretul pe care l-a platit pe actiunea acesteia. 

Integral in Money.ro