Elvetia ar putea lua masuri pentru a restrictiona accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii

Data publicarii: 15-04-2011 | HR/Cariere



Consiliul National, camera inferioara a Parlamentului elvetian, a adoptat o rezolutie prin care ii cere Guvernului sa ia noi masuri pentru a restrictiona imigratia din Romania si Bulgaria.

In aceste conditii, autoritatile elvetiene analizeaza in prezent inasprirea conditiilor pentru muncitorii din cele doua state membre UE.

Ministrul bulgar pentru probleme sociale, Totiu Mladenov, a subliniat ca este foarte important sa fie explocate motivele acestui demers, deoarece pare a fi discriminatoriu.

Si guvernul olandez a aprobat vineri o serie de propuneri ale ministrului pentru afaceri sociale, Henk Kamp, menite sa descurajeze emigratia din tarile non-UE si sa reduca somajul - desi aflat la una dintre cele mai mici cote din UE - si presiunea cheltuielilor sociale ale statului.

Astfel, patronii olandezi care vor sa angajeze de la 1 iulie romani si bulgari pentru culesul capsunilor trebuie sa dovedeasca mai intai ca nu au gasit doritori pentru aceste slujbe in randul somerilor din Olanda sau al cetatenilor din tarile UE care au aderat inainte de 2007. 

NewsIn