Scaderile de pe bursele externe trag in jos si actiunile de pe Bursa

Data publicarii: 15-04-2011 | Bursa



Bursa a scazut joi cu 0,71%, dupa numai o sedinta de crestere, insa pe o lichiditate in revenire si asigurata in proportie de 66% de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) si Banca Transilvania.

Actiunile FP au avut un rulaj de 19,4 milioane lei, iar pretul a scazut cu 1,09%, la 0,591 lei.

Adrian Tod, directorul de tranzactionare al Rombell Securities, crede ca aceste actiuni sunt in scadere deoarece la inceputul lunii mai se va relua procesul de despagubire in titluri la fond, iar de atunci vor fi mai multe actiuni disponibile la vanzare, ceea ce va permite cumparatorilor sa ofere preturi mai mici.

"Pretul la care se vor acorda actiunile pentru despagubiri va fi cam la nivelul la care s-au tranzactionat actiunile pana acum, in jurul nivelului de 0,6 lei. Deci, cei care vor primi actiuni la aceasta valoare ar putea fi mai dispusi sa vanda decat cei care au fost despagubiti la 1 leu, cat era inainte de listare. Un alt motiv pentru scaderea actiunilor fondului este reprezentat si de investitorii care fac piata pe acest simbol, deoarece sunt jucatori de calibru, care reactioneaza mai vizibil la ce se intampla pe bursele externe", a declarat Tod.

Integral in Ziarul Financiar