Min. Mediului a aprobat proiecte de 24 mil.lei pentru educarea publicului privind protectia mediului

Data publicarii: 15-04-2011 | Mediu



Ministerul Mediului si Padurilor a aprobat 74 de proiecte cu o valoare de 24.039.087 lei, din 259 dosare depuse, proiecte ce privesc educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului, se arata intr-un comunicat emis vineri de minister.

"Pentru a imbunatati calitatea mediului si a vietii, Ministerul Mediului si Padurilor prin Administratia Fondului pentru Mediu finanteaza nerambursabil proiecte care vizeaza educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului. Intrucat acest Program reprezinta o importanta deosebita si se afla printre preocuparile prioritare ale ministerului, in anul 2010, a fost lansata o sesiune de depunere a dosarelor de finantare, desfasurata in perioada: 23 august - 21 septembrie 2010", potrivit comunicatului.

Astfel, in cadrul sesiunii au fost depuse 259 dosare, dintre care 74 aprobate cu o valoare de 24.039.087 lei si 185 respinse, spun reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor.

Programul se adreseaza exclusiv unitatilor/institutiilor de invatamant si organizatiilor neguvernamentale care au solicitat finantare din Fondul pentru mediu si al caror proiect a fost aprobat in vederea finantarii.

Finantarea se acorda in cuantum de maximum 90% din valoarea totala eligibila a proiectului si fara a se depasi suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar in cadrul sesiunii de finantare.

NewsIn