Udriste (Metrorex): Tronsonul 1 Mai - Parc Bazilescu va fi dat in folosinta la 1 iulie

Data publicarii: 18-04-2011 | Diverse



Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat vineri ca lucrarile la tronsonul de metrou 1 Mai - Parc Bazilescu, insumand 3, 6 kilometri, cu doua statii, sunt realizate in proportie de 75%, urmand ca la 1 iulie acesta sa fie dat in folosinta.

"Lucrarile la cele doua statii au fost incepute in 1986-1987, iar lucrul la finisaje, instalatii electrice si calea de rulare a demarat in octombrie 2010. La 15 iunie vor incepe probele, iar la 1 iulie se va da drumul circulatiei", a spus Udriste.

Metrorex a atribuit anul trecut companiei SOMET contractul "Magistrala 4. Racord 2. Lucrari pentru punerea in functiune. Zona 1 Mai - Parc Bazilescu. Cale de rulare si sina a III a. Imbunatatirea gradului de etansare. "

Directorul general al SOMET, Marian Stanciu, a precizat si el vineri ca lucrarea "se afla in grafic si pe 15 iunie vor incepe probele, iar la 1 iulie vor fi date in folosinta cele doua statii". 

La randul sau, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a spus: "Am vazut o lucrare care face cinste constructorilor, iar pe 15 iunie vom participa la inceperea probelor. Iata ca se poate ca doua firme romanesti, un proiectant roman, sa respecte termenele prevazute in contract."

Constructia efectiva a fost realizata de compania SOMET, in timp ce firma TIAB a raspuns de instalatiile electrice, iar compania Schinlder, de scarile rulante si escalatoare.

Costul lucrarilor de structura efectuate dupa anul 1990 a fost de 308 milioane lei, iar lucrarile pentru dotarea cu echipament si finisaje, in vederea punerii in functiune, au costat 141 milioane lei, sursa de finantare fiind bugetul de stat, prin bugetul MTI. 

NewsIn