Competitie la BVB: FP - profit de 12 mil. lei, trei SIF-uri au avut pierderi

Data publicarii: 18-04-2011 | Bursa



SIF Transilvania conduce in topul rezultatelor dupa primul trimestru, cu realizari de aproape 24 mil. lei

Listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a adus un concurent redutabil pentru SIF-uri in preferintele investitorilor. Dupa primele trei luni, FP a reusit sa obtina un profit net de 14 milioane de lei, fiind depasit numai de realizarea SIF Transilvania de 24 de milioane de lei. 

Situatia din martie este chiar mai clara privind capacitatea FP de a genera profit: SIF-urile au avut o pierdere cumulata de 6,9 milioane de lei, in timp ce FP a realizat un profit de 11,7 milioane de lei.

Luna martie a fost mai putin favorabila pentru rezultatele financiare ale Societatilor Financiare de Investitii (SIF). In pofida trendului ascendent al pietei, trei din cele cinci SIF-uri au raportat pierderi, cuprinse intre 0,45 milioane lei si 6,45 milioane lei. Astfel, profit au realizat doar SIF Moldova (1,46 milioane lei) si SIF Oltenia (0,86 milioane lei). In schimb, SIF Muntenia a raportat o pierdere de 6,45 milioane lei, cea mai ridicata dintre cele cinci SIF-uri pentru luna martie. SIF Banat Crisana a raportat o pierdere lunara de 2,34 milioane lei, in timp ce SIF Transilvania a avut un rezultat negativ de numai 0,45 milioane lei. Avand in vedere aceste cifre, SIF-urile au inregistrat o pierdere cumulata de 6,92 milioane lei in luna martie, in conditiile in care Fondul Proprietatea a inchis luna cu un profit net de 11,7 milioane lei.