Nunta regala a anului: 95 mil. euro cheltuieli, 700 mil. euro venituri

Data publicarii: 18-04-2011 | Lifestyle



Kate si William vor deschide balul la Londra, urmati de Albert si Charlene, la Monte Carlo  Doua evenimente mondene de care vor beneficia sectoarele de turism, de produse derivate si televiziunile

Bombardati zilnic cu tot felul de informatii, unele infricosatoare, altele stranii si penibile, obositi de problemele zilnice, purtand vesnic grija zilei de maine, cautam evenimente care sa ne ofere o mica oaza de liniste. Un refugiu, fie si imaginar, intr-o lume desprinsa oarecum din cartile cu povesti, inaccesibila multora dintre pamanteni, unde prioritare sunt, printre altele, o conduita morala ireprosabila, demnitatea, respectul fata de semeni, fata de cultura si de frumos. E nunta la palat! Si sunt reale! Sa uitam, pentru cateva zile, de masuri de austeritate! Sunt chiar doua nunti cu printi si printese anul acesta! Cea a printului William, care isi uneste destinul cu cel al alesei sale, Kate, si cea a printului Albert de Monaco cu logodnica lui sud-africana, Charlene. Prilej de bucurie atat pentru cetatenii de rand, care primesc in dar o scurta vacanta, dar si pentru economie, prin castigurile realizate pe parcursul festi-vitatilor.

De la "nunta secolului" la cea a anului

In urma cu 30 de ani, in 1981, printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, s-a casatorit cu Lady Diana, cea care urma sa devina "printesa inimilor". Un eveniment care va ramane in istorie drept "nunta secolului" si care a adus economiei britanice 2,3 miliarde de lire sterline. Nunta fiului lor este deja considerata "nunta anului". Casatoria printului William, al doilea pretendent la coroana Regatului Unit, cu Catherine Middleton (din 29 aprilie, de la Londra) si cea a printului Albert de Monaco cu Charlene Wittstock (din 2 si 3 iulie) reprezinta doua repere de marca din viata mondena a planetei, care vor face sa curga rauri de sampanie si vor oferi o gura de oxigen economic intr-un an marcat de austeritate atat pe malurile canalului Manecii, cat si pe litoralul Mediteranei.

Facturi incarcate de masurile de securitate

La Buckingham Palace s-au incheiat aproape toate pregatirile. Uniunea dintre William si Kate va costa cel putin 95 de milioane de euro. Rochia de mireasa este estimata la 290.000 de euro, iar decoratiunile florale la 580.000 de euro. In total, factura pentru receptia care va urma ceremoniei se va ridica, potrivit ,,The Telegraph", la 12 milioane de euro. Masurile de securitate pentru miri si invitati - case regale, personalitati politice si vedete din intreaga lume - vor ingreuna mult nota de plata, care va ajunge, astfel, la 80 de milioane de euro. Mai trebuie adaugate cheltuielile neprevazute: 29 aprilie a fost decretata de premierul David Cameron zi libera, iar confederatia patronala britanica a evaluat pierderile la 7 milioane de euro. 

La Monaco totul va straluci pentru cei 4.000 de invitati adunati in jurul Palatului. Rochia de nunta poarta semnatura Armani, decoratiunile florale ofera tablouri tematice, scaunele si fotoliile albe poarta insemnele Principatului. In ziua cununiei civile, toti locuitorii orasului vor fi invitati la bufetul urias organizat cu acest prilej pe banii mirilor. Un dineu de gala in ziua cea mare, unde 38 de mese rotunde vor inconjura masa proaspetilor casatoriti. La orice pas, oameni de ordine si norme stricte de paza. Costul total ar putea atinge 50 de milioane de euro.

Integral in Fin.ro