Bancile vor sa verifice buletinele clientilor noi in baza de date a Politiei

Data publicarii: 18-04-2011 | Finante-Banci



Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a facut o solicitare catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru a li se permite bancilor sa-si verifice noii clienti in baza de date a Politiei, relateaza Realitatea TV.

"Nu va functiona pentru ca nu avem autorizatia Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal. Noi aveam intentia sa identificam acele persoane care folosesc carti de identitate false, se prezinta la banci si de multe ori reusesc sa insele vigilenta salariatilor", a declarat presedintele ARB, Radu Ghetea.

Potrivit Realitatea TV, institutiile statului se opun, insa, si spun ca o asftel de verificare ar reprezenta de fapt o violare a intimitatii potentialilor clienti.

Asociatia Romana a Bancilor a mai solicitat acces la datele personale ale romanilor care detin un card activ, pentru a le trimite informatii prin posta, referitoare la posibilitatea de a-si plati taxele, impozitele sau facturile, cu respectivul card, insa institutiile statului s-au opus.

NewsIn