Presedintele Basescu a ajuns in Azerbaidjan, unde va avea convorbiri oficiale cu omologul azer

Data publicarii: 18-04-2011 | Politica



Presedintele Traian Basescu a ajuns, luni, la Baku, unde va avea convorbiri oficiale cu omologul azer, Ilham Aliyev, precum si cu primul-ministru al Republicii Azerbaidjan Artur Rasizade.

Ceremonia primirii oficiale a sefului de stat roman va avea loc la Palatul Zugulba si va fi urmata de convorbiri tete-a-tete intre cei doi sefi de stat. 

De asemenea, cei doi presedinti vor avea convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii, dupa care va avea loc ceremonia semnarii documentelor oficiale si un schimb de decoratii, presedintelui Basescu i se va conferi ordinul Haydar Aliyev, iar sefului de stat azer - ordinul national Serviciul Credincios in grad de Mare Cruce - comanda speciala, acordat sefilor de stat decorati anterior cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Colan. 

Inaintea intrevederii cu primul ministru azer, presedintele Basescu si omologul sau vor face scurte declaratii de presa. 

Marti, presedintele Basescu va participa la ceremonia depunerii coroanelor de flori la mormantul fostului presedinte Haydar Aliyev si la mormantul sotiei acestuia, Zarifa Aliyeva. 

Tot marti, Traian Basescu va purta convorbiri cu speaker-ul Parlamentului, Oktay Assadov. 

Din delegatia care-l insoteste pe presedintele Basescu in vizita oficiala in Azerbaidjan mai fac parte secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe Doru Costea si ministrul Economiei, Ion Ariton. 

Sursa: AGERPRES