BCR le ofera marje de dobanda mai mici clientilor cu care are procese

Data publicarii: Astazi, 19-04-2011 | Finante-Banci



BCR, cea mai mare banca de pe piata, negociaza in prezent stingerea litigiilor cu clienti persoane fizice care au ca obiect contracte de creditare si aflate pe rol la tribunal, propunand modificarea clauzei de dobanda prin aplicarea unor marje mai mici, de exemplu de 5,5% peste EURIBOR la sase luni, in functie de mai multe criterii.

In plus, daca imprumutatul accepta "Actul aditional de intelegere amiabila", banca nu mai pretinde cheltuieli de judecata generate de litigii care au fost pe rol pana la semnarea actului sau sunt in prezent pe rolul instantelor de judecata.

"Negociem stingerea litigiilor cu clientii si continuarea relatiilor de afaceri cu avantaje de ambele parti. Banca renunta la a solicita cheltuieli de judecata in cazul acceptarii ofertelor transmise", afirma reprezentantii BCR.

Anterior, in instanta, banca ceruse unui grup de clienti cheltuieli de judecata de 100.000 de lei.

Oficialii BCR precizeaza ca ofertele financiare propuse clientilor cu care s-a ajuns la proces difera in functie de mai multe criterii, printre care: tipul creditului detinut, moneda sau istoricul de plati al clientului.

De cealalta parte, clientul care accepta intelegerea se obliga sa nu divulge termenii actului aditional.

Integral in Ziarul Financiar