Romania, pe locul trei in lume dupa numarul de retaileri care au intrat pe piata in 2010 - studiu

Data publicarii: 19-04-2011 | Lifestyle



Romania se plaseaza pe locul trei la nivel mondial in topul tarilor cu cele mai multe branduri de retail nou-intrate pe piata in 2010, potrivit unui studiu al CB Richard Ellis, citat de money.ro, la care au participat peste 300 de retaileri din 73 de state.

"India si Turcia se plaseaza inaintea Romaniei, in conditiile in care cererea interna din partea nou formatei clase de mijloc este in continua crestere. Tari precum Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Irlanda sau Belgia se plaseaza pe pozitii similare cu Romania", se arata in studiu.

Astfel, India a atras opt noi retaileri, Turcia sapte branduri, in timp ce ocupantele locului trei, inclusiv Romania, cate sase jucatori internationali de pe piata de retail.

Totodata, Romania se plaseaza pe locul 33 din cele 73 de tari analizate in ceea ce priveste prezenta comerciantilor internationali. Dintre acestia, cel mai bine reprezentati sunt comerciantii din sectorul fashion&denim, urmati de cei cu domenii de activitate specifice.

"Chiar daca am asistat la o intarire a prezentei comerciantilor de lux in ultimele 12-18 luni, in continuare exista loc pentru expansiune, in conditiile in care doar 7% din aceasta categorie de comercianti analizati sunt prezenti si in Romania", spun reprezentantii CBRE Romania

Francizele reprezinta o metoda de operare des intalnita in Romania, asfel ca 56% din comercianti se extind prin acest sistem, pondere care este in scadere fata de anii trecuti.

In topul mondial al tarilor cu cea mai buna prezenta a comerciantilor internationali conduce Marea Britanie, cu un procentaj de 58%, urmata de Emiratele Arabe Unite (54%) si SUA (50%). 

NewsIn