Ce locuinte cauta chiriasii romani si cat sunt dispusi sa plateasca lunar pentru ele

Data publicarii: 20-04-2011 | Imobiliare



Decomandat, renovat, cu aragaz, frigider si masina de spalat. Acestea sunt cateva dintre cele mai importante criterii pe care le iau in calcul romanii care doresc sa inchirieze un apartament, insa pretul conteaza in cea mai mare masura. 75% dintre respondentii unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro si Agentia pentru Locuinte Noi indica acest criteriu drept important si foarte important. Tot 75% dintre acestia spun ca un factor esential in alegerea locuintei pe care o vor inchiria este ca aceasta sa fie decomandata.

"In topul cerintelor urmeaza dotarile si gradul de renovare a locuintei. Astfel pentru dotari (aragaz, frigider, masina de spalat) 55% dintre respondenti au dat calificativ 5 (foarte important) si 15% calificativ 4 (important). In ceea ce priveste renovarea, 35% dintre respondenti au apreciat-o ca fiind foarte importanta si 35% ca fiind importanta", spun reprezentantii imobiliare.ro Si accesul la mijloacele de transport in comun apare foarte sus in top, 45% dintre cei care au raspuns specifica acest indicator drept foarte important in decizia de a inchiria o locuinta.

Doar 15% dintre respondenti isi permit chirii lunare mai mari de 300 de euro

Persoanele interesate de inchirierea unei locuinte ar putea achita chirii lunare de pana la 300 de euro, spun realizatorii studiului. Astfel, 40% dintre respondenti ar fi dispusi sa achite chirii lunare intre 200 si 300 de euro iar alti 30% de 150-200 de euro. Numai 15% isi permit chirii peste 300 de euro, in timp ce alti 15% au declarat ca pot plati pana in 150 de euro pe luna.

Integral in Gandul