Angajatorii iti cauta numele pe Google inainte de interviu. Ce nu trebuie sa vada

Data publicarii: 20-04-2011 | Finante-Banci



Trei din patru angajatori folosesc motorul de cautare Google pentru a afla mai multe lucruri despre persoanele inscrise in cursa pentru un job, potrivit Guardian.co.uk.

Este recomandat sa faci si tu acelasi lucru, sa verifici ce rezultate ofera Google la numele tau si sa "cureti" toate intrarile care te pun intr-o lumina defavorabila.

"In mod surprinzator, doar 33% dintre candidati sunt curiosi sa vada ce gaseste Google despre ei, desi 82% sunt constienti ca recrutorii verifica acest lucru", spune Cary Cooper, profesor de psihologie ocupationala la Lancaster University Management School.

Ce nu trebuie sa gaseasca angajatorii legat de numele tau, potrivit specialistilor HR? Comentariile negative facute de tine cu privire la alti angajatori ii pun in garda pe cei care urmeaza sa te cheme la interviu.

Opiniile extrem de transante sau dovezile de intoleranta cu privire la diverse subiecte sunt de asemenea motive de ingrijorare pentru viitorul angajator, care prefera sa nu riste.

Fotografiile cu tine in contexte deplasate sau obscene, chiar daca nu au legatura directa cu jobul, sunt la fel de riscante pentru viitorul tau profesional.

"Angajatorii vor sa gaseasca legat de numele unui candidat implicari in activitati comunitare, proiecte de voluntariat, contacte interesante in reteaua LinkedIn sau texte care sa denote o atitudine pozitiva si talent in comunicare", spune profesorul de psihologie.

Sursa: Realitatea.net