Guvernul a aprobat normele metodologice la noua forma a programului Prima Casa

Data publicarii: 21-04-2011 | Finante-Banci



Programul Prima Casa, in forma in care bancile si Guvernul partajeaza in mod egal garantiile, va putea intra in aplicare efectiva dupa publicarea in Monitorul Oficial a normelor metodologice adoptate miercuri de catre Executiv.

"Am adoptat normele metodologice la programul Prima Casa. Imediat dupa publicarea lor in Monitorul Oficial, bancile pot sa se inscrie in noua forma a programului ce partajeaza garantiile de stat in mod egal intre Guvern si banci. Dam posibilitatea in continuare sa se acorde garantii in valoare de 1,5 miliarde de euro si alti 40.000 de beneficiari sa poata intra in cadrul programului Prima Casa", a declarat primul-ministru Emil Boc, dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Boc a aratat ca a fost practic dublata valoarea garantiilor, in timp ce celelalte conditii de acces la program au ramas aceleasi. "Fac mentiunea ca, prin continuarea programului, nu este afectat nici nivelul dobanzii si nici avansul pe care trebuie sa-l depuna cel care doreste sa achizitioneze o locuinta, respectiv 5% din valoarea imobilului", a mai spus premierul. 

NewsIn