Hipermarketul Carrefour din Baneasa, amendat cu 20.000 de lei de inspectorii veterinari

Data publicarii: 22-04-2011 | Afaceri



Hipermarketul Carrefour din Baneasa a fost amendat, joi, cu 20.000 de lei din cauza comercializarii unor produse improprii consumului, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis.

"In urma controalelor comune efectuate la hipermarketul Carrefour din nordul Capitalei au fost confiscate 45 de kilograme de peste care nu respectau normele sanitar-veterinare de comercializare, hipermarketul fiind amendat cu 20.000 de lei", a spus Roatis. 

Inspectorii ANSVSA desfasoara o serie de controale in unitatile din industria agroalimentara din Bucuresti. In perioada 8 - 14 aprilie 2011 au fost efectuate 2.503 de activitati de control, iar cuantumul amenzilor a totalizat 18.600 lei. 

Controlul unitatilor a vizat, in principal, aspecte privind conditiile de igiena si de functionare a unitatilor, calitatea spatiilor in care sunt manipulate sau prelucrate produsele alimentare, precum si spatiile unde sunt depozitate materiile prime si produsele finite. Controalele au vizat si evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul standard de calitate HACCP si controlul daunatorilor. 

Sursa: AGERPRES