BERD: Recuperarea din criza a Romaniei si Bulgariei dureaza destul de mult fata de regiune

Data publicarii: 22-04-2011 | Economie



Economiile Romaniei si Bulgariei revin foarte greu pe crestere, astfel ca recuperarea din criza dureaza destul de mult in comparatie cu alte state din regiune, a declarat, joi, presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow.

"Romania si Bulgaria revin foarte greu pe crestere, ceea ce inseamna ca au nevoie de destul de mult timp pentru a iesi din criza fata de alte state", a spus Mirow, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Banca anticipeaza ca Romania va inregistra o crestere a PIB de 1,1% in acest an.

Regiunea Balcanilor ramane vulnerabila la riscurile generate de criza datoriilor suverane din Grecia, intrucat revenirea economica acestor state este mai lenta decat in restul Europei de Est, a spus el.

Costurile de finantare ale Greciei au crescut in ultima perioada din cauza temerilor ca statul ar putea fi nevoit sa-si restructureze datoria. Aceste temeri ar putea afecta bancile cu operatiuni in Balcani, iar BERD, impreuna cu Fondul Monetar International, vor colabora pentru a impiedica extinderea problemelor, a adaugat Mirow. Cititi mai mult despre recuperarea din criza a Romaniei si Bulgariei pe www.mediafax.ro

Integral in Ziarul Financiar