MFP a solicitat repartizarea unui dividend la FP dublu fata de cel propus de Franklin Templeton

Data publicarii: 22-04-2011 | Finante-Banci



Ministerul Finantelor Publice a solicitat acordarea unui dividend la Fondul Proprietatea de 0,03141 lei/actiune, dublu fata de propunerea administratorului Franklin Templeton, de 0,01569 lei/actiune, se arata intr-un comunicat transmis Bursei.

"Ca urmare a solicitarii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondului Proprietatea, prin prezenta, precizeaza ca introducerea de noi puncte pe ordinea de zi a Convocatorului Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SC Fondul Proprietatea SA programata pentru data de 27 aprilie 2011 a fost solicitata de catre actionarul semnificativ statul roman reprezentat legal de Ministerul Finantelor Publice", se arata in comunicatul FP, transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Fondul Propritatea a anuntat in 13 aprilie ca un actionar care detine peste 5% din capitalul social al Fondului a cerut introducerea a trei puncte suplimentare pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, printre care acordarea unui dividend de 0,03141 lei/actiune, fara sa mentioneze identitatea actionarului. Totodata, s-a propus aprobarea datei de 10 mai 2011 ca "data de inregistrare", in loc de 16 mai propunerea Franklin Templeton. O alta propunere viza revocarea Monicai Maurer-George din calitatea de membru in Comitetul Reprezentantilor Societatii. Daca propunerea va fi aprobata, urmeaza sa se numeasca un nou membru pentru postul ramas liber.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,68 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Actiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti incepand din 25 ianuarie. In prima luna de la listare au fost tranzactionate peste 1,6 miliarde de actiuni FP, reprezentand 11,8% din capitalul Fondului. Totodata, valoarea tuturor tranzactiilor cu actiunile Fondului a depasit 1 miliard de lei, iar numarul total de tranzactii a fost de peste 27.191 in prima luna. 

NewsIn