CEC acorda credite punte unor fermieri care urmeaza sa primeasca ajutoare de stat

Data publicarii: 26-04-2011 | Finante-Banci



CEC Bank a lansat un credit punte pentru fermierii care detin si cresc pasari sau porcine, in suma de pana la 85% din valoarea ajutoarelor de stat pe care acestia urmeaza sa le primeasca, inscrisa in adeverintele de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

"In data de 28 martie, CEC Bank a semnat cu APIA, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor", potrivit unui comunicat al bancii.

Astfel, CEC Bank acorda, incepand cu 18 aprilie, un credit punte, acesta fiind al zecelea produs dezvoltat in cadrul programelor de sprijin si ajutoare de stat derulate de MADR incepand cu 19 martie 2008.

"Creditul asigura finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat care detin, cresc sau exploateaza pasari/porcine, individual sau in forme juridice, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole", potrivit comuicatului.

Clientii eligibili pentru aceste credite sunt persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale constituite potrivit OUG privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, si/sau persoane juridice.

Integral pe Ziarul Financiar.ro