Vrei sa faci un descoperit de cont? Vezi ce banci au astfel de oferte

Data publicarii: 26-04-2011 | Finante-Banci



Unul dintre cele mai apreciate tipuri de imprumuturi de pe piata bancara il reprezinta cel care permite accesarea de sume mici, de pana la cateva salarii. Descoperitul de cont sau overdraft-ul ar putea reveni "pe val", in conditiile in care creditele in valuta vor fi tot mai putin accesibile, iar creditele de nevoi personale propriu-zise raman la fel de scumpe. 

Cea mai mare parte a bancilor de pe piata romaneasca au o astfel de oferta, care poate fi accesata numai de persoanele care au la un creditor un cont curent in care isi primesc salariul. 

La BCR, de exemplu, suma minima care poate fi luata este de 500 de lei si poate ajunge pana la maxim valoarea a 6 salarii, dar fara a depasi 20.000 de lei. Imprumutul se poate obtine destul de usor de la orice sucursala pe baza adeverintei de venit sau a extrasului de cont. 

BCR lucreaza cu o dobanda variabila in functie de referinta Robor la 3 luni (3M) valabil la 31 martie 2011 in valoare de 5,68%, la care se adauga marja fixa a bancii de 7 puncte procentuale. DAE ajunge aici la 13,44%. In cazul in care aveti anumite probleme, exista si o dobanda penalizatoare care este constituita din dobanda propriu-zisa a descoperitului de cont, plus alte 5 puncte procentuale. Perioada de creditare este de maxim 12 luni. 

BRD - perioada dubla de creditare

In cazul celui de-al doilea mare jucator din piata bancara locala, BRD, perioada de creditare se poate intinde la 24 de luni, conform informatiilor de pe site-ul bancii. Si limita de imprumut este mai mare decat la BCR, aici putand ajunge pana la 10.000 de euro. 

Continuarea pe Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: