Care sunt cele mai indatorate tari din UE. Vezi unde e Romania

Data publicarii: 27-04-2011 | Economie



Grecia, Italia si Belgia sunt tarile care au incheiat anul 2010 cu cele mai mari datorii ale guvernelor, potrivit datelor publicate astazi de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene. Datele tin cont de dimensiunea tarilor si a bugetelor, datoria guvernentala fiind raportata la produsul intern brut (PIB).

 Grecia, aflata in continuare intr-o mare dificultate care a zdruncinat intreaga zona euro, figureaza cu o datorie publica de 142,8% din PIB, conform cifrelor valabile la sfarsitul anului trecut, publicate de Eurostat. 

Pe locul doi in clasamentul celor mai indatorate tari membre UE se afla Italia. Guvernul italian, condus de Silvio Berlusconi, are datorii in valoare de 119% din PIB. 

Romania, printre cele mai "curate" tari

La polul opus, Estonia este tara membra a UE care are cea mai mica datorie guvernamentala, de numai 6,6% din PIB. Vecinii nostri bulgari sunt pe al doilea loc, la o distanta destul de mare de Estonia, cu datorii echivalente cu 16,2% din PIB. 

Guvernul din Luxembourg a trecut in bilant datorii de 18,4% din PIB, fiind urmat de Romania cu o datorie de 30,8% din PIB. Astfel, tara noastra se afla printre primele cinci cele mai putin indatorate state din Uniunea Europeana. 

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: