Nokia inchide centrul de cercetare de la Cluj si concediaza 120 de angajati

Data publicarii: 27-04-2011 | HR/Cariere



Nokia, filiala locala din Romania, inchide centrul de cercetare si dezvoltare din Cluj si renunta la cei 120 de salariati. Cei aproape 4.000 de angajati ai fabricii Nokia din comuna Jucu nu vor fi afectati de aceasta concediere.

Producatorul de telefoane mobile Nokia a anuntat ca va desfiinta 4.000 de locuri de munca, masura care face parte din planul de reorientare a companiei catre productia de smartphone-uri, relateaza BBC News.

Majoritatea posturilor desfiintate ar fi in Danemarca, Finlanda si Marea Britanie, decizia urmand sa intre in vigoare din 2012.

 Firma si-a anuntat intentia de a dezvolta, impreuna cu Microsoft, productia de smartphone-uri, bazate pe tehnologia Windows.

"O data cu aceasta orientare ne vom confrunta cu reducerea fortei noastre de munca", a declarat presedintele Nokia, Stephen Elop. Acesta a adaugat ca, "in stransa colaborare cu angajatii si partenerii", compania va identifica programe, pe termen lung, de reocupare a fortei de munca, pentru "oamenii talentati de la Nokia." 

NewsIn