Volksbank estimeaza pentru acest an 100.000 de tranzactii de transfer de bani prin MoneyGram

Data publicarii: 28-04-2011 | Finante-Banci



Volksbank Romania estimeaza ca anul acesta va atinge 100.000 de tranzactii prin intermediul serviciului de transfer de bani de la MoneyGram, potrivit directorului directiei management vanzari persoane fizice in cadrul Volksbank Romania, Oana Popescu.

"Ne-am propus ca si estimari pentru anul acesta sa atingem aproximativ 100.000 de tranzactii prin intermediul acestui serviciu. Pentru urmatorii cinci ani ne propunem sa ajungem la aproximativ 3-4% din piata transferurilor de bani", a declarat Oana Popescu.

Volksbank Romania si MoneyGram International au semnat un acord prin care banca din Romania va deveni membru al retelei MoneyGram de transferuri de bani.

Acordul a fost incheiat in luna februarie, serviciile fiind la aceasta data disponibile in toate cele 155 de locatii Volksbank de pe intreg teritoriul Romaniei. Transferurile de bani se pot face in lei, euro si dolari americani.

"Romania este o piata foarte importanta din punct de vedere al transferurilor de bani. Conform datelor furnizate de Banca Mondiala, in anul 2010, in Romania au intrat prin transferuri de bani aproximativ 4,5 miliarde dolari, in principal din Italia, Spania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Grecia", a declarat vicepresedinte al MoneyGram Iberia, Romania si Bulgaria, Pedro Saro Campos.

Volksbank Romania este o banca comerciala ce activeaza pe piata din Romania din luna mai a anului 2000. Principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, detinut in majoritate de österreichische Volksbanken-AG, ce reprezinta institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

In 2010, Volksbank Romania a inregistrat o pierdere inainte de impozitare de 36 milioane euro, fata de un profit de 51,7 milioane euro in anul anterior. Costul cu provizioanele s-au dublat in 2010 fata de anul precedent, reprezentand principalul motiv pentru pierderile inregistrate, de la 69,8 milioane euro in 2009 la 153,4 milioane euro in 2010. 

NewsIn