Romanii pot cere returnarea banilor pe RCA cumparata online. Asiguratorii contrazic ordonanta sau incearca sa o ascunda

Data publicarii: 28-04-2011 | Auto



Romanii care cumpara de pe Internet servicii financiare, cum ar fi de exemplu asigurarile RCA , pot primi banii inapoi, daca se razgandesc, in decurs de 14 zile, fara a plati penalitati. Desi romanii au acest drept, potrivit legislatiei, inca de acum aproape trei ani, firmele care vand asigurari online recunosc faptul ca nu au avut solicitari de rambursare a contravalorii politelor comercializate pe internet. Motivul? Clientii nu stiu ca au acest drept.

"Nu am avut cazuri in care clientii sa ceara rezilierea unilaterala a politei RCA. Clientii probabil ca nu cunosc faptul ca au acest drept. Pentru mine ca firma nu este o problema. Este important sa fie multumit clientul. Daca vrea sa renunte in termenul permis de legislatie, obligatia mea morala este sa il ajut", a declarat pentru gandul Norbert Simpf, director executiv al brokerului care administreaza portalul de asigurari netas. ro.

De altfel, un eurobarometru realizat recent arata ca doar 6% dintre romani cunosc faptul ca au dreptul sa rezilieze unilateral un contract pentru o asigurare auto cumparata prin internet, in termen de cateva zile, fara a fi nevoie sa vina cu o justificare, si sa primeasca integral banii inapoi. Media in statele UE este de aproape 5 ori mai mare, 28% dintre cetatenii din UE cunoscand ca au acest drept.

Integral in Gandul.info