Cat te costa si ce avantaje ai daca iei un credit-clona la Prima Casa

Data publicarii: 28-04-2011 | Finante-Banci



Sase banci au lansat pe piata, in ultima luna, credite ipotecare care pot constitui o alternativa la cele accesibile prin "Prima Casa". Costurile sunt apropiate de cele din programul guvernamental, iar rata lunara este cuprinsa intre 260 Si 310 euro pentru un credit de 50.000 de euro pe 30 de ani.

CEC Bank, Millennium Bank, Raiffeisen Bank, Bancpost, RBS Bank si BCR sunt bancile care au anuntat pana acum lansarea unor astfel de produse de creditare. Dobanzile pentru varianta in euro a imprumuturilor variaza intre 5,75% si 6,55% (DAE), iar clientii carora li se vireaza si salariul in contul bancii respective primesc conditii mai bune. Avansul este de 10% la CEC Si Millennium, de 15%  la BCR, Raiffeisen si Bancpost si de 25% la RBS.

In ce priveste costurile, Raiffeisen Bank percepe un comision de analiza dosar de 400 de euro, taxa de evaluare a imobilului fiind de 90 de euro. La Millennium, cheltuielile precontractuale aferente intocmirii dosarului de credit sunt de 900 de lei, iar comisionul de analiza - 400 de euro. CEC Bank percepe un comision de administrare a creditului de 0,04%, aplicat lunar la soldul curent.

Cititi articolul integral in Capital.ro

Sursa foto: Capital.ro