Credit Europe Bank NV si-a dublat anul trecut profitul net, ajungand la 102 milioane euro

Data publicarii: 29-04-2011 | Finante-Banci



Credit Europe Bank NV, grupul financiar-bancar din care face parte Credit Europe Bank Romania, a realizat anul trecut un profit net de 102 milioane euro, dublu fata de cel din 2009, iar portofoliul de credite a fost majorat cu 12%, la 5,9 miliarde euro, a anuntat joi grupul bancar.

De asemenea, activele totale au ramas stabile, la zece miliarde euro, in timp ce nivelul solvabilitatii a crescut cu 13,3%, potrivit unui comunicat emis joi de grup.

"Credit Europe Bank NV, grupul financiar-bancar din care face parte Credit Europe Bank Romania, si-a pastrat profitabilitatea solida in ultimul trimestru din 2010 si raporteaza un profit record pentru intregul an. Performantele bancii au fost determinate de imbunatatirea conditiilor economice si de cresterea volumelor de tranzactii financiare si a creditarii", se arata in comunicat.

Totodata, soldul total al creditelor a evoluat de la 5,2 miliarde euro la sfarsitul lui 2009, pana la 5,9 miliarde euro la finalul anului trecut. "Cresterea neta de 27% a veniturilor din tarife si comisioane a compensat scaderea marjelor de dobanzi pe segmentul creditelor. In acelasi timp, revenirea pietelor a contribuit la diminuarea semnificativa a declinului activelor", spun oficialii Credit Europe Bank NV.

In decembrie 2010, banca a finalizat achizitia pachetului de 95% din actiunile Millenium Bank Turcia, subsidiara a Banco Comercial Portugues SA, pentru un pret ajustat de 58,9 milioane euro. Noua banca, cu aproximativ 300 de angajati, se va alatura retelei internationale a Grupului olandez, care detine in prezent sucursale si subsidiare in Europa de Vest (Olanda, Germania, Belgia, Malta si Elvetia), Europa de Est (Rusia, Romania si Ucraina) si Emiratele Arabe Unite.

In 2010, Credit Europe Bank NV si-a extins reteaua de unitati si si-a sporit numarul de angajati prin crestere organica. Numarul de angajati a fost majorat de la 5.242 la 6.042 si reteaua a evoluat de la 193 la 220 de unitati, iar banca a limitat la 4% cresterea costurilor operationale, potrivit datelor prezentate joi.

In ceea ce priveste evolutia pe Retail Banking, in Romania, banca este lider de piata cu CardAvantaj.

Pe segmentul de Corporate Banking, ca urmare a imbunatatirii climatului pe pietele internationale si a intensificarii eforturilor de marketing, Credit Europe Bank si-a majorat volumul de finantare a comertului international si de finantare a comertului de marfuri cu 27%, la o valoare de 6,2 miliarde euro. Banca si-a concentrat activitatile de finantare a tranzactiilor cu marfuri pe metale si minerale, energie si petrochimie si produse agricole.

Credit Europe Bank NV este un grup financiar international care se claseaza printre primele zece banci comerciale din Olanda. Cu peste 6.000 de angajati si trei milioane de clienti, banca asigura produse bancare pentru persoane fizice si IMM-uri, precum si servicii de private banking, prin intermediul a peste 200 de sucursale si mai mult de 11.000 de puncte de vanzare in noua tari din Europa. De asemenea, Credit Europe Bank NV ofera servicii de tranzactii financiare si de marfuri prin reteaua de unitati din aceste tari, precum si in China si Emiratele Arabe Unite.

Credit Europe Bank (Romania) SA, membra a grupului FIBA, asigura o gama larga de produse si servicii, catre peste 420.000 de persoane fizice, IMM-uri si corporatii, prin intermediul unei retele alcatuite din 86 de sucursale, agentii si puncte de lucru, precum si prin canale alternative de distributie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet si Phone Banking. 

NewsIn