Guvernul recunoaste ca ar putea mari din nou IMPOZITELE. Ce TAXE AR PUTEA CRESTE si de ce ar fi necesara aceasta masura

Data publicarii: 29-04-2011 | Economie


Guvernul Romaniei ia in calcul, pentru perioada 2011-2014, riscul "majorarii neprevazute" a unor taxe, impozite si preturi administrate, dupa cum reiese din cel mai recent Program de Convergenta, conform Mediafax. Documentul este editat anual de catre Executiv, la cererea Comisiei Europene.

Economistii sustin ca, inevitabil, daca sectorul public nu va fi restructurat, in special companiile de stat care merg de ani buni in pierdere, pretul va trebui platit de toti, prin "impozitul nedeclarat numit inflatie". In ceea ce priveste taxele sau impozitele care ar putea creste, ei sustin ca, cel mai probabil, ar putea fi vorba despre asa-numitele preturi administrate, respectiv cele de la utilitati (energie electrica si gaze) sau de la companii precum CFR Calatori sau Metrorex.

"Cel mai mare risc este cel legat de preturile reglementate. Ineficienta anumitor companii de stat, pierderile pe care ele le au, an de an, trebuie acoperite intr-un fel. Este posibil astfel sa urmeze majorari de tarife, pentru ca aceste gauri sa poata fi acoperite", a declarat pentru gandul Lucian Anghel, economist-sef BCR.

Integral in Gandul.info