Actionarii BT au decis majorarea capitalului cu 296 de milioane de lei

Data publicarii: 29-04-2011 | Finante-Banci



Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au aprobat joi majorarea capitalului social cu 295,7 mil. lei (72 mil. euro), la 1,77 mld. lei (431 mil. euro), prin capitalizarea rezervelor din profiturile din anii anteriori.

Ei au mai aprobat si rascumpararea a maximum 0,95% din titluri, care ar urma sa fie folosite pentru un program de fidelizare a salariatilor pe termen mediu-lung, au declarat surse din actionariat.

Pentru suplimentarea capitalului banca va emite 295,7 milioane de noi actiuni, cu o valoare nominala de un leu. Banca va capitaliza, astfel, rezervele constituite din profitul net al anilor precedenti existente in sold la finele anului trecut, in suma de 206,9 mil. lei, si cele realizate din castigul net din 2010, in valoare de 88,7 mil. lei.

Actiunile noi vor fi acordate gratuit actionarilor inregistrati la 20 mai in registrul tinut de Depozitarul Central. Investitorii au aprobat si rascumpararea a maximum 14 milioane de actiuni (0,95% din capitalul social) la un pret egal cu cotatia de la bursa din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim de 2 lei/titlu.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: