Cum sa completezi declaratia pentru veniturile realizate anul trecut. Ce risti daca nu trimiti formularul pana la termenul-limita

Data publicarii: 09-05-2011 | Finante-Banci



Mai este doar o saptamana in care romanii pot depune declaratiile pentru venitul realizat in 2010, la administratiile finantelor publice din toata tara. Cei care nu trimit formularul 200 pana pe 16 mai risca amenzi cuprinse intre 10 si 100 de lei, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Formularele se pot obtine fie direct de la sediile administratiilor, fie descarcate de de pe site-ul www.anaf.ro, de la categoria "Asistenta contribuabili", sectiunea "Toate formularele, cu explicatii". Romanii au la indemana trei cai pentru a trimite declaratia. Ei pot alege fie sa mearga la ghiseele Fiscului, fie sa trimita formularul prin posta, preferabil cu confirmare de primire. A treia modalitate este prin internet, insa numai persoanele care au certificat digital pot face acest lucru.

Mamele cu alocatii de maternitate si somerii nu trebuie sa depuna formularul 200

Nu toti contribuabilii trebuie sa se achite de aceasta obligatie, ci numai cateva categorii. Pe lista se afla cei care au obtinut venituri din activitati independente, inchirierea caselor sau apartamentelor, activitati agricole, tranzactii cu actiuni sau din operatiuni valutare.

Integral in Gandul.info