UE va acorda un imprumut de opt milioane euro pentru fermierii si micii intreprinzatori din Romania

Data publicarii: 19-05-2011 | Economie



Uniunea Europeana anunta semnarea unui acord de imprumut de opt milioane de euro cu Patria Credit, institutie nebancara de microfinantare din Romania, in cadrul Instrumentului European de Microfinantare Progress.

Intelegerea prevede acordarea de imprumuturi de pana la 25.000 de euro pentru peste 2.000 de microintreprinderi din Romania. Este cel de-al cincilea acord si cel mai mare de pana acum din cadrul Instrumentului European de Microfinantare Progress (Microfinantarea Progress), arata Comisia Europeana intr-un comunicat.

Multi mici intreprinzatori si producatori agricoli, in special din zonele rurale si orasele mici ale Romaniei, au dificultati in obtinerea de credite din partea institutiilor bancare traditionale. Microfinantarea Progress dispune de un buget de 200 milioane de euro din partea Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii, potrivit Comisiei Europene.

Instrumentul de microfinantare are ca scop sprijinirea celor care au dificultati in obtinerea de credite, in special a microintreprinderilor sau persoanelor fizice autorizate. Printre exemplele de beneficiari, CE aminteste femeile sau tinerii intreprinzatori, antreprenorii ce apartin grupurilor minoritare, intreprinzatorii cu dizabilitati, dealerii individuali etc.

Microfinantarea Progress nu ofera finantare in mod direct microintreprinderilor sau persoanelor fizice, ci prin intermediul institutiilor ce acorda astfel de microfinantari, cum ar fi Patria Credit din Romania. 

NewsIn