Vezi pe ce loc se afla Romania in topul datornicilor la FMI

Data publicarii: 30-05-2011 | Finante-Banci

Romania are a doua cea mai mare povara financiara in fata Fondului Monetar International: 16,7 miliarde de dolari. Ne depaseste doar Grecia cu 20,1 miliarde de dolari. Situatia pare a fi ceva mai buna daca ne uitam la nivelul datoriei pe cap de locuitor.

Potrivit unei analize a Gartman, fiecare roman are de platit 778 de dolari. Si suntem pe locul 4 in lume.

Liderii europeni negociaza in aceasta perioada termenii unui acord care va aduce interventii fara precedent in economia Greciei: de la implicarea institutiilor internationale in procesul de colectare a taxelor, la privatizarea activelor statului. Totul in schimbul unor noi fonduri "salvatoare". Jean-Claude Junker, seful ministrilor de finante din zona euro a declarat ca urmatoarea transa din partea FMI, de 3 miliarde de euro, este in pericol. Un moment important sa vedem care sunt cele mai impovarate state in relatia cu FMI, scrie Money.ro

Deloc surprinzator pe locul intai se situeaza Grecia cu putin peste 20 de miliarde de dolari. Urmeaza, in opinia analistilor americani de la Gartman, Romania cu 16,7 miliarde. Topul este completat de Ucraina cu 14,6 miliarde.

Cititi Topul integral pe Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: