IBR: In Romania este nevoie de o noua banca agricola si de un fond de pensii pentru agricultori

Data publicarii: 14-07-2011 | Finante-Banci

Presedintele CA al Institutului Bancar Roman (IBR),Vasile Secares,a declarat joi ca in Romania este nevoie de o noua banca agricola, de un fond de pensii pentru agricultori si de investitii in agricultura, in conditiile in care agricultura romaneasca seamana cu agricultura din unele zone din Africa.

"Pana acum bancile au fost legate cu adevarat de economie doar la un nivel general si prin intermediul Bancii Nationale a Romniei (BNR), ma refer la acordul de la Viena. In momentul de fata, avem nevoie de solutii in plus. Eu as merge pana a vorbi de necesitatea unei noi banci agricole. Criza nu a orientat bancile catre productie, ci catre consumul administratiei, consumul guvernarii. (...) In momentul de fata, agricultura noastra seamana cu agricultura celor mai slabe dezvoltate zone din Africa, Asia sau America latina ", a mentionat Vasile Secares.

Acesta a adaugat ca, de asemenea, exista necesitatea unei componente mature de garantare pentru finantarea agricola si o componenta de asigurare a recoltelor si a productiei.

Totodata, presedintele CA al IBR a spus ca este nevoie de un fond de pensii pentru agricultori, precum si de un set de masuri pentru construirea unei infrastructuri logistice comerciale si de servicii pentru agricultura, fiind necesare investitii majore in acest sens.  

NewsIn