Alpha si Eurobank vor fuziona, dand nastere celei mai mari banci din Europa de Sud-Est

Data publicarii: 29-08-2011 | Finante-Banci

Executivii Eurobank Ergasias, a doua banca elena ca marime, s-au intalnit astazi cu cei reprezentantii Alpha Bank, a treia banca din Grecia dupa active, pentru a discuta despre posibilitatea ca grupurile sa fuzioneze, dand astfel nastere celei mai mari banci din Europa de Sud-Est. In Romania, cele doua banci sunt prezente prin Bancpost, respectiv Alpha Bank.

EFG Eurobank Ergasias SA si Alpha Bank SA, doua dintre cele mai mari banci elene, vor sa-si uneasca activitatile pentru a face fata crizei cu care se confrunta tara. Alianta dintre cele doua banci ar urma sa creeze nu numai cel mai mare creditor din Grecia, ci din intreaga regiune de sud-est a Europei. In Romania, cele doua banci sunt prezente prin Bancpost, respectiv Alpha Bank.

Daca se fuziunea se va concretiza, noua institutie prezenta pe piata autohtona va ocupa locul trei in Romania, un salt impresionant fata de locurile detinute de cele doua banci (Alpha Bank - opt, iar Bancpost - noua).

Noul grup va avea active in valoare de 150 de miliarde de euro, opt milioane de clienti, peste 2.000 de filiale si depozite constituite in valoare de 80 de miliarde de euro, potrivit agentiei de stiri Bloomberg.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: