Enel Green Power a inaugurat un parc eolian in Grecia, cu o capacitate totala instalata de 5 MW

Data publicarii: 01-09-2011 | Mediu

Parcul eolian Kouloukonas al Enel Green Power (EGP), localizat in Rethimnon, Creta (Grecia), a devenit operational, aducand capacitatea totala instalata a companiei in tara la 186 MW, potrivit unui comunicat al EGP.

Parcul eolian cuprinde sase turbine eoliene de 0,85 MW fiecare, cu o capacitate totala instalata de 5 MW si va putea produce aproximativ 9,5 milioane kWh anual, acoperind nevoia de energie a 2.300 de gospodarii, precizeaza EGP.

Energia curata generata va reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 10.500 de tone de CO2 pe an, se mai arata in comunicat. 

"Grecia este foarte interesata de sectorul regenerabil," a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace. "Urmarim o dezvoltare continua si intarirea pozitiei noastre in aceasta tara prin proiecte de inca 40 MW de energie eoliana, hidro si fotovoltaica, aflate in executie", a adaugat acesta.

Enel Green Power este deja prezenta in sectorul regenerabil din Grecia. Parcurile eoliene ale EGP cu o capacitate totala de 172 MW sunt localizate mai ales in Tracia, dar si in Macedonia, Peloponez, Evia, Creta si insulele Dodecaneze.

De asemenea, EGP opereaza hidrocentrale de mici dimensiuni in Grecia Centrala, Grecia de Vest si Tesalia, cu o capacitate totala instalata de 14 MW.

In Romania, Enel Green Power a inaugurat in decembrie anul trecut primul sau parc eolian din Romania, la Agighiol, de 34 MW. Capacitatea eoliana instalata a companiei in Romania a ajuns in prezent la un total de 104 MW, incluzand cel de-al doilea sau parc eolian pus recent in functiune de 70 MW, Salbatica I, langa Tulcea (in nordul Dobrogei).

Energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie de generare a electricitatii din Romania.Conform estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va creste de la 600 MW, la finele anului 2010, la un total de 3.600 MW, pana in 2015.

Grupul Enel este prezent in Romania din 2005, fiind cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu 5.000 angajati si o retea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienti. 

NewsIn