Premierul Boc: Speram ca restrictiile impuse de Spania lucratorilor romani sunt temporare si conjuncturale

Data publicarii: 01-09-2011 | HR/Cariere

Guvernul de la Bucuresti face eforturi pentru a elimina restrictiile impuse cetatenilor romani pe piata muncii din unele state ale Uniunii Europene, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, care si-a exprimat speranta ca obligativitatea permiselor de munca introdusa de Spania pentru romani este doar temporara.

"Nu vom inceta sa promovam eliminarea restrictiilor de angajare impuse cetatenilor romani de o parte din statele membre ale Uniunii Europene. In context, ne exprimam increderea ca recenta masura de introducere a permiselor de munca pentru romanii care vor sa lucreze in Spania este doar o masura temporara si conjuncturala", a spus Boc, la Reuniunea anuala a diplomatiei. 

Comisia Europeana a adoptat, pe 11 august, o decizie prin care aproba solicitarea Spaniei de a restrictiona accesul lucratorilor romani pe piata fortei de munca pana la data de 31 decembrie 2012. 

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a sustinut ca romanii "pot sa se angajeze" in continuare in Spania, unde "au nevoie doar de permisul de munca, iar permisul de munca trebuie obtinut de angajator, nu de cel care pleaca din Romania sa-si gaseasca un loc de munca". 

"Angajatorii spanioli cred ca au suficienta forta de lobby sa obtina aceste permise de munca daca isi doresc muncitori din Romania", spunea ministrul pe 12 august. 

Sursa: AGERPRES