De ce sunt austriecii de la Erste atat de relaxati? Pentru ca SIF-urile si-au dinamitat inca din 2009 orice sansa de listare a BCR. Vedeti aici acordul dintre SIF-uri si Erste

Data publicarii: 01-09-2011 | Finante-Banci



Acordul incheiat in septembrie 2009 intre grupul austriac Erste, actionarul majoritar al BCR, si SIF-uri, face aproape imposibila listarea la bursa a celei mai mari banci romanesti, in conditiile in care intre cele cinci societati de investitii financiare exista divergente clare cu privire la metoda de valorificare a participatiilor detinute la BCR.

Astfel se explica relaxarea afisata de sefii Erste Bank, care au declarat in ultimele luni ca vor face tot posibilul ca BCR sa nu se listeze, desi contractul de privatizare incheiat in 2005 si finalizat in septembrie 2006 prevedea in mod clar obligativitatea listarii BCR, scrie ZF.ro

Cand SIF-urile se cearta, Erste castiga. BCR este tot mai departe de Bursa

SIF Moldova a publicat pe pagina de internet proprie acordul privind prelungirea cu doi ani a termenului pana la care Erste era obligata sa listeze cea mai mare banca romaneasca.

"Partile convin ca orice obligatie a Erste de a initia listarea BCR si de a efectua orice actiuni in legatura cu aceasta (...) va fi amanat pana la aniversarea unui termen de cinci ani de la data finalizarii contractului (de privatizare a BCR- n. red.) fara modificarea conditiilor initiale cu privire la listarea BCR. Dupa expirarea perioadei de suspendare, initierea listarii BCR va fi conditionata de incheierea de catre Erste si cel putin trei SIF-uri a unui acord scris privind initierea listarii BCR sau de primirea de catre Erste a unei notificari scrise din partea tuturor SIF-urilor, in care se solicita initierea listarii BCR, oricare dintre acestea survine primul", se precizeaza in acord.

Cititi integral in ZF.ro