Listarea BCR, misiune imposibila pentru SIF-uri

Data publicarii: 01-09-2011 | Bursa


Acordul incheiat in septembrie 2009 intre grupul austriac Erste, actionarul majoritar al BCR, si SIF-uri face aproape imposibila listarea la bursa a celei mai mari banci romanesti. SIF Moldova a publicat pe pagina de internet proprie acordul privind prelungirea cu doi ani a termenului pana la care Erste era obligata sa listeze cea mai mare banca romaneasca.

"Partile convin ca orice obligatie a Erste de a initia listarea BCR si de a efectua orice actiuni in legatura cu aceasta (...) va fi amanata pana la aniversarea unui termen de cinci ani de la data finalizarii contractului (de privatizare a BCR - n. red.) fara modificarea conditiilor initiale cu privire la listarea BCR. Dupa expirarea perioadei de suspendare, initierea listarii BCR va fi conditionata de incheierea de catre Erste si cel putin trei SIF-uri a unui acord scris privind initierea listarii BCR sau de primirea de catre Erste a unei notificari scrise din partea tuturor SIF-urilor, in care se solicita initierea listarii BCR, oricare dintre acestea apare prima", se precizeaza in acord.

Cu alte cuvinte, toate cele cinci SIF-uri trebuie sa se puna de acord pentru ca Erste sa fie obligata sa initieze listarea BCR. Insa asta nu e tot, deoarece obligatia de efectuare a listarii BCR va fi precedata de realizarea unui raport de evaluare care sa demonstreze "existenta unor piete financiare si de capital stabilizate si remediate la nivel intern si international".

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: