Volksbank a trecut pe profit la sapte luni, dupa pierderi in primul semestru

Data publicarii: 02-09-2011 | Finante-Banci

Volksbank Romania a trecut pe profit in iulie, cu un rezultat net de 6,16 milioane de euro, calculat potrivit standardelor internationale IFRS, fata de o usoara pierdere la finalul primului semestru, a declarat vicepresedintele bancii Lucian Cojocaru.

 In perioada analizata, veniturile din dobanzi ale bancii s-au ridicat la 72,8 milioane de euro, cele din trezorerie la peste 10 milioane de euro, iar comisioanele bancare si spezele au contribuit cu aproape 5 milioane de euro la veniturile Volksbank.

 Provizioanele pentru riscul de credit au continuat sa reprezinte principala categorie de cheltuieli, in conditiile in care soldul acestora, calculat dupa standardele international, a crescut cu 64 de milioane de euro in primele sapte luni. Raportul dintre cheltuielile si veniturile Volksbank era de 36,8%, ceea ce inseamna ca fiecare leu cheltuit a adus bancii venituri de 2,7 lei. La sfarsitul lunii iulie, activele Volksbank Romania se ridicau la 4,8 miliarde de euro, din care 3,13 miliarde de euro aferenti creditelor acordate.

Sursa: Fin.ro