Emil Boc: Este cel mai bun moment pentru ca firmele sa investeasca in Romania

Data publicarii: 05-09-2011 | Afaceri

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la scoala de vara a tinerilor din PDL care se desfasoara la Eforie Nord, ca este cel mai bun moment pentru ca atat firmele din strainatate, cat si cele din tara noastra sa investeasca in Romania.

''Este cel mai bun moment pentru a investi in tara noastra. Cateva argumente sunt de luat in seama, cum sunt cota unica de impozitare de 16%, extrem de atractiva pentru investitori, neimpozitarea profitului reinvestit, noul Cod al muncii ce permite o mai mare flexibilizare a pietei fortei de munca, cat si ajutoarele de stat, cu respectarea normelor europene, pentru firmele care investesc serios in Romania si creeaza locuri de munca'', a spus Emil Boc. 

Alte argumente mentionate de premier sunt noua lege a educatiei, ''ce pune accent pe formarea de competente, mai putin pe acumulare de informatii si care este un stimulent pentru pregatirea si in viitor a unei forte de munca bine pregatita in toate domeniile'', precum si noua lege a parteneriatului public-privat, care este ''un nou motor'' al dezvoltarii economice a tarii, ce atrage investitii straine. 

''Dupa cum stiti, sunt deja o gramada de proiecte prezentate public pentru implementare in regim de parteneriat public privat'', a mentionat Emil Boc. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: