Seful BCR: Facem promotii pentru a le aminti clientilor ca suntem aici sa dam credite

Data publicarii: 05-09-2011 | Finante-Banci

 BCR a recurs in ultimele luni la promotii succesive la creditul de retail pentru a reaminti pietei ca totusi se dau credite, dupa o vreme in care clientii s-au obisnuit cu ideea ca bancile au inghetat creditarea, spune Dominic Bruynseels, presedintele executiv al celei mai mari banci de pe piata. 

"A fost un dublu scop, atat de a lua clienti de la alte banci prin refinantare, cat si de a reaminti pietei ca bancile dau credite, iar noi in special vrem sa dam credite. Sunt multumit ca atat clientii, cat si angajatii nostri si-au reamintit de aceasta activitate de creditare dupa ce se obisnuisera cu ideea ca lucrurile sunt inghetate si ca atare am vazut vanzari duble fata de perioada dinaintea promotiei." Bancherul nu considera costisitoare astfel de actiuni de stimulare a cererii de credite, chiar daca marja neta de dobanda a BCR a scazut la un minim de 5,6% la jumatatea anului, iar veniturile nete din dobanzi au scazut cu peste 14% in semestrul I, pana la 1,6 mld. lei.

"Prefer sa privesc lucrurile pe termen lung si mi se pare mai important sa reamintesc pietei ca noi dam credite decat sa ma uit doar la impactul pe termen scurt asupra veniturilor."

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: