Conducerea Generali Romania va fi preluata de fostul director general adjunct al Generali Asigurari

Data publicarii: 05-09-2011 | Finante-Banci

Generali Romania, societate rezultata in urma fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari si Ardaf, va fi condusa de Adrian Marin, fostul director general adjunct al Generali Asigurari.

"Pe termen scurt, ne propunem eficientizarea procedurilor interne, in vederea imbunatatirii serviciilor oferite, urmarind totodata relansarea vanzarilor si retentia clientilor. Pe termen mediu, vizam asigurarea unir baze solide pentru dezvoltare sigura, constanta si profitabila", a declarat luni directorul general al Generali Romania.

Adrian Marin a mentionat ca noua societate de asigurari va cheltui trei milioane de euro pentru promovarea fuziunii si a celor doua branduri din portofoliu, respectiv Ardaf si Generali Asigurari.

Generali Asigurari a fost condusa pana in prezent de Maria Kovarova, care ramane in Consiliul de Supraveghere al noii companii de asigurare, iar Ardaf va fi condusa de Uma Stanislav. Kovarova a mentionat ca procesul pentru operatiunile de fuziune va dura aproximativ un an.

Noua companie va oferi toate categoriile de produse de asigurare, care vor fi vandute sub doua branduri si retele de vanzare distincte, Generali Asigurari si Ardaf, iar aceasta fuziune nu va aduce nicio schimbare pentru clientii deja existenti.

Reprezentantii Generali Grup in Romania si-au anuntat pentru prima data intentia de a uni cele doua companii detinute de grup, Generali Asigurari si Ardaf, in februarie 2011.

Ca rezultat al acestei fuziuni, Generali Romania devine al saptelea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de 6,7%, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru primul semestru din 2011.

Adunarea Agenerala a Actionarilor celor doua companii au aprobat intentia de fuziune prin absorbtie in martie 2011, iar procesul a fost finalizat in mai putin de sase luni, noua companie incepand activitatea in septembrie.

Reprezentantii Grenerali sustin ca Romania este o piata strategica pentru dezvoltarea grupului Generali in Europa Centrala si de Est.

Generali Asigurari  a avut in primul semestru un volum total de prime brute subscrise de 201 milioane lei, cu 14% mai mic in comparatie cu perioada similara din 2010, pe fondul reducerii subscrierilor pe segmentul auto. In aceeasi perioada, Generali Asigurari a raportat un profit net de 9,7 milioane lei. 

NewsIn