Pretul apartamentelor din Capitala a crescut in august cu 1,7% fata de luna precedenta

Data publicarii: 05-09-2011 | Imobiliare

Pretul apartamentelor din Bucuresti a crescut cu 1,7% in august fata de luna precedenta, dupa scaderile din ultimele doua luni, in timp ce fata de inceputul anului a scazut cu 4,2%, potrivit imobiliare.ro.

Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, pentru luna august, o valoare medie de 1.182 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, inregistrand o crestere de 1,7%. Pretul apartamentelor noi din Capitala a inregistrat o crestere de 1,3%, iar al celor vechi de 0,5%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna august la valoarea de 1.368 euro/mp util, in crestere cu 1,3% fata de luna iulie. Totodata, apartamentele noi sunt cu 4,4% mai ieftine decat anul trecut. Pretul a evoluat diferit insa pe categorii de apartamente. Astfel, garsonierele noi s-au scumpit cu 1,3% in ultimele 30 de zile, iar pretul apartamentelor cu doua camere a crescut cu 1,6%. Pretul apartamentelor cu trei camere s-a apreciat cu 0,6%.

In august, apartamentele vechi din Capitala s-au scumpit in medie cu 0,5%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.112/euro mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 4,1%. Apartamentele cu patru camere si garsonierele s-au ieftinit in intervalul analizat, deprecierea fiind de 0,1%, respectiv 0,6%. Apartamentele cu doua si trei camere s-au scumpit cu 1,2%, respectiv 0,6%. Pe de alta parte, pretul apartamentelor cu patru camere si-a pastrat valoarea din iulie.

Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Brasov are o valoare de 870 euro/mp de suprafata utila, cu 0,9% mai mult decat in luna iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 3,8% mai ieftine. Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 913 euro/mp si a scazut in ultimele 30 de zile cu 0,2%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o crestere de 0,9%.

Dupa o depreciere importanta in iulie, Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o crestere de 2% in august. Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are, in prezent, valoarea de 962 euro/mp util, cu 6,9% mai putin decat cea inregistrata in urma cu 12 luni. Cresterea preturilor a fost resimtita mai ales pe segmentul apartamentelor noi, categorie care a suferit o depreciere mai severa in luna anterioara. Apartamentele noi s-au apreciat cu 1,2% in ultimele treizeci de zile, pana la 927 euro/mp.

In Constanta, preturile cerute pe segmentul rezidential au ramas la nivelul stabilit pentru luna iulie, nivel foarte apropiat de valoarea medie inregistrata cu un an in urma. Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru apartamentele din Constanta este de 955 euro/mp util. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut totusi o scadere de 2,3% de la 961 euro/mp util pana la 939 euro/mp util. Pe segmentul apartamentelor vechi, insa, se constata, in luna august, o crestere de 0,4%, pretul mediu atingand valoarea de 957 euro/mp util.

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-au ieftinit cu 2,6% in august, revenind la nivelul atins in iunie. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru ultimele 30 de zile a coborat din nou sub pragul de 800 euro, pana la 799 euro/mp util. Diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut este in prezent de 4,8%. Apartamentele noi s-au ieftinit in intervalul analizat cu 3,8%, dar raman in continuare mai scumpe decat cele vechi. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 879 euro/mp util.

Indicele imobiliare.ro pentru Ploiesti inregistreaza, in luna august, o valoare medie de 862 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras. Apartamentele s-au ieftinit, astfel, cu 0,3% in ultimele 30de zile. In comparatie cu luna august 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 8,9% mai mici.

Valoarea Indicelui imobiliare.ro calculat la nivel national pentru luna august a ajuns la 1.031 euro/mp util, cu 0,5% mai mult decat in iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.116 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 7,6% mai mici. 

NewsIn