Distribuitorii de piese auto acuza asiguratorii de practici neloiale si au sesizat Concurenta si CSA

Data publicarii: 05-09-2011 | Auto

Asociatia Distribuitorilor de Piese Auto din Romania (ADPAR) acuza firme care practica asigurari obligatorii de raspundere civila ca valorifica in interesul lor obligatia pe care o au in ceea ce priveste plata despagubirilor catre asigurati si a sesizat in acest sens Consiliul Concurentei si CSA.

,,Desi legea stabileste ca despagubirile se platesc de catre asigurator persoanelor pagubite ori unitatilor reparatoare, companiile de asigurari au stabilit alte reguli si practici de plata, contrar prevederilor legale, care au afectat piata pieselor auto. Astfel, service-urile independente, chiar si agreate, sunt impiedicate de asiguratori sa achizitioneze piese de schimb in scop de revanzare pentru repararea avariilor produse prin accidente la autovehiculele asigurate, activitatea acestor unitati fiind limitata la servicii de reparatii si manipulare piese de schimb", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Astfel, ADPAR afirma ca asiguratorii cumpara piese ca intermediari, emitand fara drept comenzi in numele asiguratilor catre anumiti distribuitori agreati de companiile respective.

Integral in Fin.ro